400 woningen en natuur in Meinerswijk

9 november 2018Arnhem krijgt een uiterwaardenpark langs de zuidoever van de Rijn. Het natuurgebied wordt ongeveer zeshonderd voetbalvelden groot en dat is volgens de gemeente vergelijkbaar met Central Park in New York. In het park komt ook een nevengeul voor de Rijn om rivierwater af te voeren in tijden van extreem hoogwater.

KondorWessels Projecten

De aanleg van het natuurgebied gaat Arnhem niets kosten, zegt een woordvoerder. Dat komt omdat een groot deel van het gebied in bezit is van ontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP). Die geeft 130 hectare grond aan de gemeente en mag in ruil daarvoor langs de rand van de nieuwe natuur vierhonderd woningen bouwen. Een kwart van die woningen is bestemd voor sociale huur en betaalbare koop, staat in het plan dat de gemeente heeft gepresenteerd.

Referendum

Het nieuwe park met stranden en een passantenhaven strekt zich uit van Arnhem-Oost naar Arnhem-West in het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. Over de bebouwing van de Rijnoever is in Arnhem jarenlang gestreden. In 2016 is een referendum gehouden, waaruit bleek dat ruim 64 procent van de Arnhemmers voor ontwikkeling van vervallen gebied was.


eerder:

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen