VN-verdrag gelijke rechten, hoe het je kan helpen

6 september 2018Sinds 14 juli 2016 geldt in Nederland het VN verdrag voor mensen met een beperking*. Met dit verdrag is inclusie niet langer een gunst maar een recht. Het doel is om de samenleving zo in te richten dat iedereen mee kan doen, omdat ieder mens evenveel waard is. Om zover te komen moet er nog veel veranderen.

Hoe maak je het verschil

Daar ligt ook een belangrijke rol voor mensen met een beperking. Want, jij weet het beste wat je nodig hebt om mee te kunnen doen. Maar hoe pak je dat nu aan?

Daarover organiseren Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten (APCG) in samenwerking met Vitale Verbindingen en Ervaar Mee een training voor inwoners uit Arnhem Zuid. Hierin krijg je uitleg over het VN verdrag en leer je meer over wat dit voor jouw leven kan betekenen. Je gaat in gesprek met anderen en oefent samen hoe je in gesprek kunt gaan over wat jij nodig hebt om mee te kunnen doen.

Wanneer is de training

De training bestaat uit twee bijeenkomsten die plaats vinden in de Petersborg, Slochterenweg 40,  op vrijdag 21 september en vrijdag 12 oktober. Vanaf 12.00 uur kun je naar binnen en om 12.30 uur start het programma.

Rond 15.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Om mee te kunnen doen moet je je aanmelden. Dit kan door een email te sturen naar info@apcg.nl  of per post naar APCG Weerdjesstraat 168, 6811 JH, Arnhem

Er zijn maximaal 25 plaatsen, dus wees er snel bij, want vol = vol.

 

*Officiële naam van het verdrag is VN verdrag inzake personen met een handicap. Waarbij bedoelt wordt, mensen met een lichamelijke/ zintuigelijke beperking, een psychische kwetsbaarheid, een verstandelijke beperking of chronische ziekte.

 

Bron foto: Flickr

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen