Themabijeenkomst voor ouders van een ‘bijzonder kind’

15 september 2018Op maandag 24 september organiseert Bijzonder in Arnhem de themabijeenkomst Hoe krijg je het voor elkaar?!  Deze bijeenkomst is bedoeld om ouders van een ‘bijzonder kind’ van praktische informatie te voorzien die kan helpen bij de dagelijkse uitdagingen. De bijeenkomst wordt begeleid door een orthopedagoog van De Onderwijsspecialisten.

Bijzonder kind

Een kind met een handicap, met een uitdaging, een bijzonder kind. Hoe noem je dat eigenlijk? Als ouders van zo’n kind loop je niet alleen tegen de juiste omschrijving aan maar tegen nog veel meer dingen. De uitdagingen waar ouders van deze kinderen voor staan zijn groot, of het nu gaat over de zorg voor het kind, de combinatie zorg en werk of het sociale vangnet wat vaak klein wordt maar o zo nodig is.

Bijzonder in Arnhem

Bijzonder in Arnhem is een initiatief van Anouk Meelhuysen en Bianca Hierck. Zij delen graag hun kennis en worden daarbij ondersteund door andere ervarings-ouders en een team van professionals.

Als ouder word je opeens losgelaten in de ‘wondere wereld’ van zorg, instanties en regelgeving, en vaak blijkt deze wereld een ondoordringbaar woud te zijn. Bijzonder in Arnhem richt zich op ouders van bijzondere kinderen en wil ze helpen de juiste weg te vinden, en tegelijkertijd een sociaal vangnet bieden van ouders in een soortgelijke situatie door het delen van kennis en ervaringen. Die kennis krijgen ze van betrokken professionals, de ervaringen van bijzondere ouders die bijdragen aan Bijzonder in Arnhem. Dit alles wordt met elkaar gedeeld. Online en offline tijdens de bijeenkomsten voor ouders.

Locatie en kosten

De bijeenkomst wordt gehouden in het Ronald McDonaldhuis in Arnhem (Heijenoordseweg 5). Verpleegkundige kinderopvang is aanwezig maar het aantal plekken is beperkt.  Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Aanmelden

http://www.bijzonderinarnhem.nl/bijeenkomst

Meer informatie

http://www.bijzonderinarnhem.nl


Locatie

Heijenoordseweg 5
Arnhem

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen