Oogstfeest en opening Santackergaard in Lingezegen

1 september 2018Op zaterdag 8 september is het Oogstfeest van de vier voedselbossen in deelgebied De Park: van De Parkse Gaard, CiderGaard, EcoVredeGaard en Santackergaard. Ook vindt dan de officiële opening van het nieuwe voedselbos de Santackergaard plaats.

Oogstmarkt

“Proef de natuur in de Voedselbossen” is het motto. De voedselbossen In De Park (gelegen in Park Lingezegen) laten op hun jaarlijkse oogstfeest zien en zeker ook proeven wat ze hiermee bedoelen wanneer ze met de natuur mee werken. Om 14.00 uur start de oogstmarkt. Daar is van alles te proeven van wat de voedselbossen voor natuurlijk lekkers voortbrengen. Daarbij worden ook  producten van andere lokale kleinschalige bedrijven gebruikt. Verder zijn er interessante workshops die leuke informatie combineren met praktische handigheden. Zo kan iedereen die wil onder deskundige begeleiding tekenen naar de natuur, leren fruit bewaren, horen over de geschiedenis van de Eldense Blauwe of over het houden van honingbijen en huisvesten van wilde bijen, etc.  Om 15.00 uur opent wethouder Wijnte Hol de Santackergaard. De oogstmarkt eindigt om 18.00 uur.

Locatie

De oogstmarkt en de opening van de Santackergaard zijn vrij toegankelijk. Honden mogen bij het hek blijven. De markt vindt plaats aan de 1ste Weteringsewal, naast nr. 5 in Elst (voormalige proefboerderij de Santacker). Pad langs watergang aflopen. Ook te bereiken vanaf parkeerplekken bij Landerij De Park, 500m lopen, richting Amadeuspad. Kom bij voorkeur met de fiets!


Locatie

1ste Weteringsewal naast nr. 5
Elst

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen