IVN laat je kennismaken met natuurgebied Meinerswijk

25 juli 2018Komende zondag organiseert IVN (Instituut voor Natuureducatie) een wandeling door natuurgebied Meinerswijk. Met deze wandeling kunnen bewoners van ondermeer Schuytgraaf kennismaken met dit bijzonder natuurgebied midden in de stad!

Meinerswijk

Vlak bij de stad ligt aan de zuidoever van de Rijn een bijzonder en dynamisch natuurgebied: Meinerswijk. Ooit was hier de Limes, de noordgrens van het Romeinse wijk. Later was er een landgoed en in de vorige eeuw werd hier klei gewonnen. Na de oorlog was het jarenlang verboden terrein als deel van de IJssellinie. Nu is het toegankelijk en aantrekkelijk voor zowel natuurliefhebbers als recreanten.

Ontdekkingsreis

Op zondag 29 juli nemen gidsen van IVN je graag mee op een leuke en leerzame ontdekkingsreis van anderhalf tot twee uur. Naast de zeer afwisselende flora en fauna van het uiterwaardenlandschap komen ook zichtbare sporen van de boeiende geschiedenis aan bod.

Vertrek om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan het Hannesstraatje bij pannenkoekenrestaurant De Steenen Camer. Houdt rekening met smalle paadjes met doornige planten en struiken.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem


Locatie

Parkeerterrein bij pannenkoekenrestaurant De Steenen Camer
Hannesstraatje 2
6843 NV Arnhem

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen