Herdenking Wiltshire Regiment

5 oktober 2016Na de herbegrafenis deze morgen in Oosterbeek van twee soldaten die zijn omgekomen in 1944 in Schuytgraaf, heeft vanmiddag de jaarlijkse herdenking plaats gevonden bij het Wiltshiremonument in onze wijk.

Herbegrafenis

De eerste woensdag in oktober staat in Schuytgraaf in het teken van de herdenking bij het Wiltshiremonument. Dit jaar een speciale vanwege de herbegrafenis vanmorgen op de oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek van Lance Corporal Donald S. Noble en Private Harold J. Lewis. Zij zijn in 2013 bij munitie-onderzoek in het speelbos aan de rand van Schuytgraaf gevonden en geïdentificeerd door de dienst Berging en Identificatie van de Nederlandse Landmacht.

Wiltshire

Na een welkomstwoord door Femke Verbeek leidde Father Smith de ceremonie waarin stil gestaan werd bij de eerste dagen van oktober 1944. De Roll of Honour (alle namen van de slachtoffers) werd gelezen door Rob en Richard, leden van de werkgroep Herdenking Wiltshire. Bloemen gelegd en de gebeden van het Wiltshire Regiment gebeden. Na het Engelse en Nederlandse volkslied werd de plechtigheid afgesloten met het plaatsen van poppy’s door alle aanwezigen bij het monument.

Engelse delegatie

‘Deze herdenking was veel drukker dan voorgaande jaren’ vertelt Femke Verbeek, een van de organisatoren uit de werkgroep. Er was vanwege de herbegrafenis van vanmorgen een grotere delegatie uit Engeland aanwezig.

Bij een kop koffie of thee was er gelegenheid voor persoonlijk contact met de Engelse delegatie en bewoners van Schuytgraaf met vele interessante gesprekken.

Meer informatie is te vinden op de pagina van de werkgroep Herdenking Wiltshire.


Locatie


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen