Gratis met de fiets op treinreis naar Tiel of de Achterhoek

2 augustus 2018



Goed nieuws voor mensen die hun fiets in de trein willen meenemen. In augustus mag de tweewieler gratis aan boord in de treinen van Arriva in de regio Achterhoek Rivierenland. Het gaat daarbij om de spoortrajecten Zutphen-Apeldoorn, Zutphen-Winterswijk, Arnhem-Winterswijk en Tiel-Arnhem.

Arriva

Nu het zomer is, maakt Arriva het in Gelderland aantrekkelijker om de fiets mee op reis te nemen. Het is in deze periode iets rustiger aan boord vanwege de (school)vakantietijd. Tegelijkertijd zijn er meer recreatieve reizigers die graag mooie fietsbestemmingen in het land opzoeken. De Achterhoek en het Rivierenland zijn bij uitstek prachtige gebieden waar, met name in de zomermaanden, veel recreatief wordt gefietst. Om die reden heeft Arriva besloten de regeling aan te passen.

Tiel

De historische stad Tiel ligt aan de uitgestrekte Waal. ‘Tiel ligt dichtbij maar is lang niet bij iedereen bekend’ vertelt Miek Blom van de gemeente Tiel. ‘De historische binnenstad heeft tal van gezellige terrasjes waar je een drankje kunt doen of lekker kunt eten. En het Flipje- en Streekmuseum is erg leuk om te bezoeken met en zonder kinderen’ vervolgt Blom. Vanuit Tiel kun je mooie fietsroutes volgen langs mooie vergezichten over de Waal, prachtige boomgaarden en historische stadjes waaronder de historische Oranjestad Buren in de regio. ‘Ook is een oversteek met het pontje Pamona meer dan de moeite waard. Je ervaart hier het rivierenlandschap op z’n best’ aldus een enthousiaste Blom.

Achterhoek

Ook de Achterhoek heeft heeft veel te bieden. ‘Gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Heerlijke fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan’ is te lezen op de website www.achterhoek.nl. ‘Na elke bocht verrast worden door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier’.

foto’s: Arriva, gemeente Tiel en Achterhoek.nl

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen