Gemeente graaft watergangen rond sportpark

19 september 2018De afgelopen weken is er veel graafactiviteit rond het sportpark. De gemeente graaft twee watergangen die onderdeel vormen van het watersysteem rond Schuytgraaf.

Voedselrijk water

Rond het sportpark worden 2 watergangen naast elkaar gegraven. Een van deze watergangen is bedoeld voor voedselrijk water. Deze ligt uiteindelijk helemaal langs de buitenrand van Schuytgraaf. Op die manier wordt het landbouwwater en het water dat in Schuytgraaf als regenwater valt en als grondwater omhoog komt van elkaar gescheiden. Het water uit dit voedselrijke systeem wordt gebruikt door agrariƫrs rond Schuytgraaf voor ondermeer de fruitboomgaarden.

Stedelijk water

De andere watergang is onderdeel van het stedelijke, voedselarme watersyteem. Hierin wordt al het water verzameld dat op de wegen en daken valt en afstroomt naar het oppervlakte water. Uiteindelijk wordt het water bij te veel water afgevoerd via een stuw de Betuwe in. Dit gebeurt ter hoogte van het kruispunt Grote molenstraat-N837 (Metamorfosenallee).

Gemeente Arnhem

“De grond die wordt ontgraven wordt door ons afgevoerd naar het perceel van een boer iets verderop. Dat perceel ligt lager dan het omringende land waardoor het nat is en de boer het niet altijd goed kan gebruiken” verteld Frank Willemen van de gemeente Arnhem. “Door het met de grond uit Schuytgraaf op te hogen heeft hij straks een goed bruikbaar perceel.”

In de ondergrond van de watergangen is ook zand aanwezig. Om te zorgen dat de watergang een stabiele bodem heeft en niet ‘leeg loopt’ wordt er wat extra zand weggegraven en wordt er klei aangebracht. Het zand wat wordt ontgraven, wordt weer gebruikt om nieuwe wegen in Schuytgraaf aan te leggen.

De werkzaamheden worden naar verwachting eind oktober afgerond.


Locatie

Locatie werkzaamheden

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen