Oogstmarkt en Romeinse markt

Let op: Dit is een evenement uit het verleden.

Bekijk de nieuwste evenementen in de wijkagenda.

Zondag 26 augustus (2018) 12:00 - 17:00 (Toevoegen aan je agenda)

Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld

Gratis toegang

Hannesstraatje 2a Arnhem-zuid

06 204 99 252

http://www.btv-elderveld.nl

voorzitter@btv-elderveld.nl

0634747713Zondag 26 augustus is het Park “de Steenen Camer’’ in Arnhem-zuid van 12:00 tot 17:00 uur weer het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt. Bij ca 45 kramen komt u alles te weten over biologische producten, tuinieren, natuur en een duurzaam milieu. Ook zijn er biologische -plantjes en -oogstproducten te koop. De toegang en parkeren is geheel gratis.

De tuinders van BTV-Elderveld presenteren hun oogst in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels. In de boomgaard kunt u een fruitboom adopteren.
Kinderen kunnen zich laten schminken of selfies maken met een Romein of met Asterix en Obelix. Scouting Schutgraaf doet spannende dingen voor de jeugd op en rond de waterplas naast de Schuur.
Er zijn Rondleidingen door de boomgaard, de biologische plantjeskwekerij, de Romeinse tuin en naar het Castellum in Meinerswijk. Allemaal gratis.
U kunt de Romeinse tuin bezoeken die in 2015 door vrijwilligers is ingericht. Hier ziet u gewassen die door de Romeinen alhier zijn geïntroduceerd. Op de plek van deze tuin kweekten Bataafse boeren verse groenten, fruit en kruiden voor de ca 450 legionairs in het verdedigingsfort Meinerswijk. Bataafse en Romeinse figuranten vertellen u de historische verhalen en waarvoor die gewassen door de Romeinen werden gebruikt.
U kunt proeven van de Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en er is een informatiekraam met boeken over de Limes, de Romeinen etc. etc.
Eten, drinken, markt en muziek; Kom vooral ook proeven van onze eigen gemaakte biologische pompoen- of courgettesoep van verse oogst, de heerlijke biologische tosti of andere hapjes. Er is gezellige achtergrondmuziek en zang van het koor “De Telers”.
In ons clubhuis ‘’de Schuur’’ kunt u terecht voor een kopje koffie, biologische thee, drankje of versnapering.
Kortom een bijzondere markt voor het hele gezin, om een middagje ongedwongen te vertoeven.


Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen