Buurtvolleybal Schuytgraaf vierde eerste lustrum

9 september 2018Dit weekend vond de vijfde editie van Buurtvolleybal Schuytgraaf plaats op het veld naast het gezondheidscentrum. De weergoden waren goed gezind, het toernooi kon deze keer heerlijk buiten gespeeld worden. Vorig jaar moest worden uitgeweken naar Omnibus. Een dag voor het toernooi moet de organisatie hierover een besluit nemen en gelukkig pakte dat dit jaar gunstig uit.

Teams

De sfeer op het toernooi is prima, er is een gezellige drukte! Veel teams maken er een jaarlijkse gewoonte van deel te nemen aan het buurtvolleybaltoernooi. Het team Romeinen, een echt familieteam, is er al vanaf de start bij. Ook de Pleziervaartjes en het team van ONS, het netwerk van Schuytgraafse ondernemers, doen al vijf jaar mee. Maar ook onder de overige teams zijn trouwe deelnemers te vinden: de vrouwen van team Zuiderwind zijn er voor het vierde jaar bij en de Papi Chulos uit Bongeren doen voor de derde keer mee. Team De Volartjes bestaat uit jeugd van de Arnhemse volleybalvereniging. Dit toernooi is vast de laatste keer in hun Volar-shirt, alle teams van de nieuwe fusievereniging in Arnhem zullen binnenkort in de nieuwe Aetos-shirts hun wedstrijden gaan spelen. Dit jaar voor het eerst aanwezig is het docententeam van Rivers International School Arnhem. De spelers zijn erg enthousiast en blijken het toernooi voor volgend jaar al in de agenda te hebben gezet! Uit alle hoeken van Schuytgraaf zijn dus wel teams aanwezig; echt een mooie gelegenheid wat wijkbewoners te leren kennen.

Clinics voor kinderen

Het aantal teams dat meedoet is redelijk stabiel; het ene jaar zijn het er acht, het andere jaar twaalf, maar daartussen schommelt het. Genoeg animo dus! Een van de voorwaarden is dat bij elk team minimaal twee vrouwen in het veld moeten staan. Dit jaar doen er 10 teams mee. Het enige onderdeel dat dit jaar minder goed bezocht werd dan de voorgaande jaren zijn de clinics voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Jammer dat niet meer kinderen uit Schuytgraaf gisteren kennismaakten met deze fijne sport.

Tineke Otter

De wedstrijden bestaan uit twee sets van 10 minuten. Organisator van het eerste uur, Tineke Otter, bewaakt de tijd en roept om wanneer de sets beginnen en eindigen. Helaas is dit lustrumtoernooi de laatste keer dat ze betrokken is bij de organisatie. Het is nog niet helemaal zeker wie haar gaat opvolgen, maar dat Buurtvolleybal Schuytgraaf volgend jaar ook weer plaatsvindt staat wel vast.

De Strijders

Elke jaar worden met hulp van sponsoren leuke prijzen geregeld. Meteen na de laatste wedstrijd kondigt Tineke de prijsuitreiking aan. Voor de eerste t/m derde plaats is er een mooie prijsbeker. Het team dat eerste wordt, wint daarnaast nog de wisselbeker en een barbecue voor de buurt.
De uitreiking begint met de troostprijs voor het team dat laatste is geworden. Deze prijs, een mooie rode lantaarn, gaat dit jaar naar de dames van Zuiderwind. Het team Romeinen wordt vierde en valt net buiten de prijzen. Nummer drie is Klein maar fijn en nummer twee de Volartjes. Het team dat er met de eerste prijs vandoor gaat is team De Strijders! Van harte gefeliciteerd!

Na de prijsuitreiking wordt het langzaam rustig op het veldje. Hekkensluiters op het veld zijn de mannen van Papi Chulo, die dan wel niets wonnen , maar het duidelijk erg naar hun zin hebben gehad vandaag.

Voor volgend jaar kan het Buurtvolleytoernooi Schuytgraaf alvast in de agenda worden gezet, want het vindt jaarlijks plaats op de tweede zaterdag van september!


Locatie

Juventastraat

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen