11 jarige Ilse loopt als een van de jongste deelnemers de Nijmeegse Vierdaagse

8 juli 2018



Ruben en Ilse van der Meulen hebben er inmiddels al heel wat wandeluurtjes opzitten. Ze lopen namelijk beide mee in de Nijmeegse Vierdaagse. Voor Ilse (11) is het de eerste keer dat ze mee mag lopen. Zij loopt straks vier dagen lang elke dag 30 kilometer. Haar broer Ruben (15) heeft al vaker meegelopen en moet dit jaar voor het eerst de langere afstand van 40 kilometer lopen.

Na 20km wordt het pas zwaar

Ilse: “De eerste 20 kilometer wandelen gaat eigenlijk best gemakkelijk. Het is dan ook heel gezellig om samen te doen. Daarna wordt iedereen moe en gaan de benen pijn doen.”

Kinderen mogen voor het eerst meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse in het jaar dat ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Ilse: “Ruben heeft mij aangestoken met het wandelen. Hij kwam met de leukste verhalen thuis en op tv ziet het er allemaal zo gezellig uit, dus toen wilde ik ook!”

Ruben en Ilse wonen inmiddels alweer 11 jaar naar alle tevredenheid in Schuytgraaf. Ilse heeft net haar laatste jaar op basisschool De Schatgraaf afgerond en Ruben zit op het Lorentz Lyceum dat binnenkort een nieuw gebouw krijgt vlakbij station Arnhem Zuid.

Vader Leo: “Ruben was nog maar 5 jaar oud toen we vanuit Enschede naar Schuytgraaf verhuisden. In Enschede leeft die hele Vierdaagse niet zo, maar hier zag hij het hele spektakel op tv en vanaf dat moment wilde hij ook meelopen.”

Jubileum

Inmiddels heeft Ruben de Vierdaagse alweer vier keer uitgelopen en is hij dit jaar toe aan zijn eerste jubileum. “Het is mijn bedoeling om de jongste gouden kruisdrager ooit te worden, dus de komende jaren blijf ik in ieder geval nog lopen. Daarna weet ik het nog niet zeker. Misschien dat ik dan wel een tijdje naar de Vierdaagsefeesten ga in plaats van zelf lopen.”

Leo lacht: “Ik heb vier jaar als begeleider met Ruben meegelopen. Je loopt dan wel vier dagen 30 kilometer, maar aan het eind van de rit sta je als begeleider toch maar mooi met lege handen. Ik had stiekem gehoopt nu als begeleider te kunnen stoppen, maar toen kwam Ilse ineens met de mededeling dat zij ook de Vierdaagse wilde lopen. Ruben loopt voor de gezelligheid samen met mijn vrouw, die de Vierdaagse voor de tweede keer loopt.”

#Vteam

Deze Vierdaagse is voor Ilse extra speciaal, omdat ze dit jaar met het #Vteam mag lopen. Het #Vteam bestaat uit 100 kinderen die voor het eerst meedoen aan de Vierdaagse.  Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. “Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Het #Vteam laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken.”

Onderweg maken de kinderen van het #Vteam elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders. De belevenissen van Ilse en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv en op haar instagram account RylanaGaming.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen